با توجه به این که خیلی ها امکان اینو ندارن که برن تو کلاس های خوب و از امکانات کلاس استفاده کنن از طرفی خودم هم تا حالا تو شهرهای زیادی رفتم و دیدم که امکانات زیاد خوب نیست و یا…. حتی تو همین تهران خیلی ها به خاطر ترافیک و…وهزار و یک دلیل دیگه نمی تونن کلاس برن
کلاس فیزیک کنکور- شروع8 آذر
این کلاس به همت جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران از 8مهر در خیابان میرداماد تهران تشکیل می شود و تا تیر سال آینده کلیه ی مباحث فیزیک پایه و پیش تدریس می شود برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ی 26645100 تماس حاصل فرمایند
همه وقتی می بینن داری کلاس و مدرسه میری ، بهت می گن درس بخون !! درس خوندن راحت ترین کار ممکنه!!! فقط معلوم نیست که چرا خودشون این راحت ترین کار رو انجام نمی دن؟!آره درس خوندن راحته ، اما به شرط این که بدونی کی ، کجا و چه جوری بخونی!
دی ۱۳۹۵
ش ی د س چ پ ج
« آذر    
 123
۴۵۶۷۸۹۱۰
۱۱۱۲۱۳۱۴۱۵۱۶۱۷
۱۸۱۹۲۰۲۱۲۲۲۳۲۴
۲۵۲۶۲۷۲۸۲۹۳۰  

برای عضویت در خبرنامه پیامکی، اطلاعات خود را وارد کنید

 

کربوهیدرات چیست؟

مفاهیم: کربوهیدرات چیست؟

کربوهیدرات

کربوهیدرات

تغذیه > موادغذائی – همشهری آنلاین:
کربوهیدرات یک مولکول بزرگ بیولوژیک یا ماکرومولکول تشکیل‌شده از اتم‌های کربن، هیدروژن و اکسیژن است. اصطلاح کربوهیدرات‌ها بیشترین کاربرد را در بیوشیمی دارد و در این رشته معادل با «ساکاریدها» به کار می‌رود. کربوهیدرات در علوم غذایی عنوان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی است.

کربوهیدرات‌ها یا ساکاریدها در بیوشیمی به چهار گروه مونوساکاریدها، دی‌ساکاریدها، الیگوساکاریدها و پلی‌ساکاریدها تقسیم می‌شوند.

عموما مونوساکاریدها و دی‌ساکاریدها که کربوهیدرات‌هایی با وزن مولکولی کوچکتر هستند، به طور رایج با عنوان «قند» نامبرده می‌شوند. خود کلمه ساکارید نیز از کلمه یونانی ساخارون به معنای قند گرفته شده است.

نام مونوساکاریدها و دی‌ساکاریدها در بسیاری موارد به پسوند «وز» (ose) ختم می‌شود برای مثال قند انگور مونوساکاریدی است که «گلوکوز» نام دارد، قند نیشکر دی‌ساکاریدی است که «سوکروز» خوانده می‌شود و قند شیر دی‌ساکاریدی است که به آن «لاکتوز» می‌گویند.

کربوهیدرات‌ها نقش‌های متعددی در جانداران زنده دارند. پلی‌ساکاریدها به عنوان منبع انرژی (نشاسته و گلیکوژن)، و به عنوان اجزای ساختاری (سلولز در گیاهان و کیتین در بندپایان) عمل می‌کنند. مونوساکارید پنج کربنی «ریبوز» هم جزئی از «کوآنزیم‌ها» (یک ترکیب شیمیایی غیرپروتئینی ضروری برای فعالیت بیولوژیک یک پروتئین که اغلب آنزیم است) شمرده می‌شود و هم چارچوب ساختمانی RNA را می‌سازد. دزوکسی ریبوز – یک ترکیب مربوط- همین نقش را در DNA دارد.

کلمه کربوهیدرات در علوم غذایی و در بسیاری از کانتکست‌های غیررسمی به معنای غذایی است که به خصوص غنی از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نشاسته (در غذاهایی مانند غلات آماده صبحانه، نان و پاستا) یا کربوهیدرات‌های ساده مانند قند (در غذاهایی مانند آب‌نبات‌ها، دسرها و مرباها) باشد. فیبرهای غذایی هم که به خصوص در میوه‌ها و سبزی‌ها فراوانند، نوعی کربوهیدرات هستند.

کربوهیدرات‌ها در این معنا یکی از پنج جزء اصلی رژیم غذایی هستند؛ یعنی کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی.

کربوهیدرات‌ها در بدن به گلوکز بدل می‌شوند که در روند متابولیسم انرژی لازم برای انجام کارکردهای بدنی و فعالیت جسمی را فراهم می‌کند. اما کیفیت کربوهیدرات مهم است؛ برخی از انواع کربوهیدرات‌ها بهتر از بقیه هستند:

سالم‌ترین منابع کربوهیدرات‌ها شامل غلات کامل فراوری‌نشده یا به طور حداقل فراوری‌شده، سبزی‌ها و میوه‌ها و حبوبات هستند- این مواد غذایی همچنین دارای ویتامین، مواد معدنی، فیبرهای غذایی و مجموعه‌ای از مواد مغذی گیاهی (phytonutrient) مهم هستند.

منابع ناسالم‌تر کربوهیدرات‌ها شامل نان سفید، پاستاها، نوشابه‌های گازدار و سایر غذاهایی بسیار فرآوری یا تصفیه‌شده هستند. این اقلام حاوی کربوهیدرات‌هایی هستند که به راحتی هضم می‌شوند و ممکن است باعث افزایش وزن شوند، از کاهش وزن جلوگیری کنند، یا زمینه‌ساز بیماری قلبی و دیابت شوند.

بــرچسب ها :
, , , , , ,
امتیاز دهیـد :
اگر این مطلب را دوست دارید پس like کنید :

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.



 
 
نظرات :
2933
بازدید امروز :
567
بازدید دیروز :
2885
تعداد عضو ها :
13397
کل مطالب :
2164
 
تلفن :
021-66388462
فکس :
021-66389469
همراه :
09121184523
ارسال پیامک :
10008395
info@m-ganji.com
 
نماد اعتماد الکترونیکی