Header ad

مدیریت هتل داری

زیر چگونه درس بخوانیم

مدیریت هتل داری

دانشجویان مدیریت هتلداری با مشخصات انواع مؤسسات پذیرایی، اصول و معیارهای انتخاب، شناخت و خرید وسایل و تجهیزات لازم برای مؤسسات پذیرایی، تقسیم کار دراین گونه مؤسسه‎ها، رزرواسیون، منوشناسی و منونویسی، شناخت مواد غذایی و انرژی ‎غذایی آنها، چگونگی نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذاها، پیش غذاها وشیرینی‎ها، بهداشت مواد غذایی، بهداشت کار و ایمنی در محیط آشپزخانه مؤسسات پذیرایی و در کل هرآنچه برای اداره ومدیریت صحیح و مناسب یک هتل، متل، رستوان و موارد مشابه ضروری است، آشنا می‎شوند.

۲انتخاب رشته

 

توانایی‌های لازم :

با توجه به نوع کار فارغ‎التحصیلان این رشته، دانشجویان باید علاوه بر زبان انگلیسی به زبان دوم ( یکی از زبان‎های فرانسه، آلمانی یا عربی) تسلط داشته باشند. البته در دانشگاه دروسی دراین زمینه ارائه می‎شود. همچنین دانشجویان این رشته باید از روابط اجتماعی خوبی برخوردار بوده و قدرت تجزیه و تحلیل و خلاقیت بالایی داشته باشند.

موقعیت شغلی در ایران :

فارغ‌التحصیلان مدیریت هتلداری می‌توانند در زمینه‌های تخصصی صنعت هتلداری مانند واحدهای پذیرایی و اقامتی, مؤسسات ملی و جهانگردی و شرکت‌های حمل و نقل هوایی فعالیت کنند.

درس‎های این رشته در طول تحصیل :

دروس پایه:

اصول سازمان و مدیریت، کلیات اقتصاد، اصول حسابداری، شناخت و کاربرد کامپیوتر، تاریخ ایران، مبانی کشور شناسی، مبانی جامعه شناسی، روانشناسی اجتماعی، عوارض و نتایج توریسم، مطالب شرح حال بزرگانی که مقابر آنان به صورت آثار ملی‎می‌باشد، شناخت و فرهنگ اقلیت‎های ایران.

دروس اصلی :

حقوق کار وتأمین اجتماعی، کار برد کامپیوتر در صنعت جهانگردی و هتلداری، مدیریت بازاریابی و تبلیغات، اقتصاد جهانگردی، قوانین و مقررات حقوق صنعت جهانگردی و هتلداری، روابط عمومی، شناخت روحیات ملل، تجزیه و تحلیل مسائل اجتماعی ایران، مبانی مردم شناسی، بهداشت و کمک‎های اولیه، نقشه‎خوانی و آشنائی با نقشه‎ها، جغرافیای جهانگردی عمومی، جغرافیای جهانگردی ایران، شناخت صنعت جهانگردی ، گذراندن اوقات فراغت، زبان دوم ( یکی از زبان‎های آلمانی، فرانسه یا عربی)، زبان انگلیسی.

دروس تخصصی :

شناخت تأسیسات اقامتی و پذیرایی و تشکیلات آن، حسابداری هتلداری، پذیره، خدمات رستوان، آشپزی، شیرینی‎پزی، بهداشت مواد غذائی، اصول تغذیه و رژیم‎های غذائی، بهداشت کار و ایمنی، محاسبه قیمت تمام شده، شناخت و نگهداری تاسیسات هتل، خانه‎داری، ‌زبان انگلیسی تخصصی، کار آموزی.

 

دوره های کارشناسی مدیریت جهانگردی و هتلداری ۴ سال خواهد بود. نظام آموزشی این دوره ها واحدی است و کلیه دروس نظری و عملی آن در ۸ سال نیمسال تحصیلی ارائه می شود. مدت هر نیمسال تحصیلی ۱۷ هفته و حداقل زمان لازم برای هر واحد نظری یک ساعت در هفته و برای دروس عملی حداقل ۲ ساعت تعیین می گردد. درس کارآموزی در ایام تعطیل تابستانی بعد از سال سوم طبق برنامه ای که توسط مرکز آموزش عالی تدوین خواهد شد انجام می پذیرد.
اعطاء دانشنامه به فارغ التحصیلان این رشته ها منوط به ارائه گواهی پایان دوره کارورزی خواهد بود.
تعداد کل واحد های آموزشی و کارورزی رشته های مدیریت جهانگردی ۱۳۲ واحد و رشته مدیریت هتلداری ۱۳۳ واحد می باشد.
توضیح: نظر به ضرورت تسلط دانشجویان به زبان دوم، یکی از زبان های فرانسه، آلمانی، عربی به عنوان زبان دوم در نظر گرفته شده که طبق جدول ذیل و براساس انتخاب دانشجو ملزم به گذراندن آن می باشد.
۱- عربی ۴ واحد
۲- فرانسه ۴ واحد
۳- آلمانی ۴ واحد

گرایشهای ارشد مجموعه مدیریت جهانگردی:

ویژگی های یک هتلدار خوب

کار هتلداری با توجه به وسعت یافتن دامنه مسافرت و جهانگردی و گسترش روز افزون آن ، امر بسیار مشکلی است. بر خلاف آنچه که افراد کم تجربه و بی اطلاع تصور می کنند ، هر کسی بدون قید وشرط ، صرفاً با داشتن مقداری سرمایه ، شایستگی انجام کارهتلداری را ندارد . بلکه علاوه بر سرمایه مالی بسیاری  شرایط  دیگر لازم است تا یک نفر بتواند هتلی تاَسیس کند و از آن حداکثر سود را برای جامعه و کشور و شخص خودش ببرد . کار هتلداری در معرض برخورد با افکار و عقاید مختلف است . بدین معنی که به تعداد مسافران هتل ، از ملیتّها و طبقه ها و نژادهای مختلف در این مورد اظهار عقیده می شود . بنابراین یک هتلدار باید از هر حیث فردی باشد که بتواند تمام این عقاید را با همه اختلاف و تنوعی که دارد به مصلحت کار خویش جمع بندی نماید و با مهارت و تجربه و نظم و اخلاق ، از کار خود بهره مثبت بردارد .

تاریخچه صنعت هتلداری در جهان

این صنعت به صورت امروزی نتیجه قرن ها رشد فرهنگی و اجتماعی است.قدمت این صنعت به احداث مسافر خانه ها در ۶ قرن قبل از میلاد مسیح می رسد.

نیاز به مسافرت باعث اختراع چرخ و گاری شد.و این باعث شد تا مسافرخانه ها پدید آیند .اداره مسافر خانه های قدیم توسط یک خانواده انجام می گرفت آنان با اختصاص یک اتاق به مهمانان و تهیه غذایی مختصر ولی سالم و گوارا و نوشیدنی و حتی دادن اصطبل و امکانات مربوطه از مهمانان خود پذیرایی می کردند. پذیرایی معمولا توسط خانم یا دختر خانواده انجام می گرفت.کلیه وسایل پخت و پز و آسایش و تفریح مهمانان مسافر خانه به عهده زن و شوهر و خانواده اش بود.

درباره نویسنده

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.